2011-10-28 17:04:10• hírek • Kocsis Zoltán

Kalandpark a Kossuth-kert lombjai között

Néhány, a fakoronákra felkötött deszka, léc és kifeszített kötél látható néhány napja a Kossuth-kert fáin illetve ágai között. A gyerekeiket ott sétáltató anyukák vagy nagyszülők között meg is indult a találgatás, hogy vajon mi a szöszt szolgálnak majd ezek a kellékek. A szatmár.ro pedig kiderítette, mi célt szolgálnak ezek és ki az az embert, aki ezt kitalálta.

Norbert Damian elmondta, hogy különböző vállalatoknak szervezett csataépítő tréningeket és ekkor jött az ötlet, hogy kellene egy olyan pálya is, amit nem kell elbontani egy hétvége után. „Külföldön és Brassóban láttam hasonlót és ezek hatására gondoltam ki az én dzsungel-parkomat. Nagybányán 2005 óta próbálkoztam engedélyeztetni és csak az idén sikerült. Ezzel szemben a szatmárnémeti polgármesteri hivatal jóval nyitottabbnak bizonyult", mondta az üzletember, aki időközben épített hasonló parkokat Izvoare üdülőhelyen és Kapnikbányán is.

De hogy mi is ez a Jungle Park? Egy összesen három szintű pályát építenek majd a Kossuth-kert lombkoronájába és az érdeklődők ott élhetik ki tarzános és mauglis álmaikat. A szinten itt egyformán kell nehézségi és magassági fokot is érteni. A Junior pálya két méter magasban van és az 5 évnél idősebbek számára készült. A Jane pálya már 4,5 méter magasban van és a 11 évnél idősebbek próbálhatják majd ki, míg a Tarzan-pálya, amely 8-9 méterrel lesz a föld fölött, a 16 év fölöttieket várja. Mindezt természetesen biztonságos körülmények közepette, kikötve.

„Ezek a gyakorlatok egyszerre fejlesztik az ügyességet, a bátorságot, a csapatszellemet és növelik a résztvevők önbizalmát is", magyarázta Damian.

Bár a pályák kiépítése a jövő héten is folytatódik, üzembe helyezésére csak tavasszal kerül sor, amikor az idő is lehetővé teszi. Az üzletember elmondta, hogy idén a két felső szintet szeretnék kiépíteni, az alsót viszont csak tavasszal. „Attól félek, nehogy ellopják az elemeket, mert két méterre mindenki fel tud mászni", magyarázta. A tolvajlás elkerülése végett a következő hetekben bekamerázzák majd az egész területet.

A modern kori Tarzanok, Mauglik vagy Jane-ek várhatóan 30 lejt kell majd fizessenek, hogy két órát a lombok között tölthessenek. Damian egyelőre egy évre szóló szerződést kötött a polgármesteri hivatallal, de leszögezte: ő maga minimum három éves együttműködésben gondolkodik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: